Ett sista ryck!

Ja, imorgon bär det av, då har morsan fixat hyrbil, och våran färd söderut börjar!
Vårt första mål är Varberg, för att hälsa på morbror nr1 och hans fru, för att därifrån åka österut mot österlen, och åka söderut längs östra Sverige. Semester, shit yeah!

Så ikväll blir det att spela lite extra länge, lite extra sent! kommer ju förvisso ha med mig min PSP på färden, men då det är jag som kommer köra så kommer det inte bli alltför mycket tid över till att sitta å spela... Funderar på vilka spel jag ska ta med dock. Funderar än så länge på Tekken Dark Ressurection, SOCOM US Navy Seals Fire Team Bravo 3 (jääävla titel på det spelet alltså!) och DOOM 2 (på GBA emulator).

Perhaps?

Nu blir det iaf Te, glass och Battlefield 2 för hela slanten!
Får se hur (eller när) det kommer sluta, men måste få lite sömn tills imorn, ska ju köra bil och grejer...
Men iaf, nu har vattnet kokat upp, och koppen står och väntar på mig i köket!

Ha det gott så hörs vi om ca en vecka!
/Mikael

Sommar?

Ja nu jävlar är det varmt ute!
Och inte blev det bättre av att gå ut och jogga!

Men nu är det gjort, och snart ska jag fixa nått att äta. Jag hade i solens namn tänkt lägga upp lite bilder jag tog när jag var uppe och tog en promenad i soluppgången för ett tag sedan. Vissa av dem blev riktigt lyckade.

Göteborg i soluppgången
Gasklockan skymtar vid horisonten, och nedanför mig är moskébygget i full fart... fast inte ännu, klockan är inte så mycket.

Göteborg i soluppgången
Hamnområdet. Och en väldigt öde väg.

Göteborg i soluppgången
Jag satt visst en stund, för solen hade klättrat en bra bit innan jag gick därifrån.
I nederkant skymtar också grunden till moskén, ska bli spännande att följa bygget. Mitt joggingspår går nämligen precis intill.

/Mikael

Julafton för airsoftare!

I dagarna upptäckte jag via en kompis företaget TLSFx, ett företag i England som tillverkar pyroteknisk utrustning speciellt för airsoft och paintball! De tillverkar alltså handgranater, flashbangs och rökgranater, som alla är "one use only."På t.ex. handgranaterna så exploderar hela höljet, och innehållet (torkade ärtor, färgatt pulver eller paintballkulor) sprids i en raide på 2-5 meter. Detta låter kanske lite farligt, men höljet är tillverkat i kartong, ingen hård plast eller skit som kan skada någon, dessutom har de inte nån direkt kraftig sprängverkan, och utgångshastigheten på projektilerna har uppmäts till ca 150ft/s (alltså strax under 50m/s). Dock har ju (de flesta) airsoftspelare väldigt bra hederskodex, och oftast är man överens om att en granat har en effektiv radie på 5m, vilket ju blir viktigt då man inte nödvändigtvis märker av att man blivit träffad.Däremot smäller de som bara fan!

Nackdelen är ju så klart att har du väl kastat din granat, så har du slängt de pengarna, och de går upp i rök tillsammans... Men TLSFx har tänkt på detta, och de levererar alla sina granater i tre olika "generationer."För den som är Hardcore, eller för att användas vid speciella tillfällen, t.ex. större spel osv, har vi de mest realistiska, med både sprint och handtag, och realistisk finish. De kostar dock en slant, men man får vad man betalar för så att säga!

Sen finns det två budgetvarianter också, där den ena bara har sprint, och den andra har ett "tändstickshuvud" under en kork, som man använder toppen på korken för att tända. Båda funkar i min mening exakt lika bra att använda i spel som den dyra, och det ser inte mindre orealistiskt ut så länge du har de i granatfickor eller dylikt, och för halva priset av "3rd generation" granaten, är de helt klart ett lockande alternativ!

Vet dock ej vad frakten kommer gå på, då de måste fraktas som sprängämnen, men jag kommer helt klart kontakta dem nästa gång jag får pengar, och kolla. Kanske t.o.m. lägga en order på ett gäng "Ring Pull" granater!

Lämna gärna en kommentar om vad Ni tycker! Är det lockande, eller bortkastade pengar?
Jag kommer posta ett inlägg när jag får reda på vad frakten skulle gå på hit till Sverige, men det är ju inom EU så det är förhoppningsvis inte så dyrt.

Over and out!
/Mikael

En bra dag!

All in a good days work heter det ju, men så mycket jobb har det väll kanske inte blivit idag.
Började med att sova alldeles för länge, för att sedan dra iväg till slottskogen med folk och jäsa lite i solen...
Måste säga att det är lite jobbigt att ha en mor som jobbar på Sahlgrenskas akutlabb... Hon vet ju vad hon snackar om när hon tjatar på en, och tydligen lider jag lite av D-vitaminbrist, så idag har jag försökt ändra på det!Nu blir det iaf pizza och Battlefield 2!
Måste säga dock att det kan inte vara alltför hälsosamt att bo på gångavstånd från en av de bästa pizzeriorna i stan... Men vad gör man inte när man inte orkar laga mat!

Ha det gött i värmen iaf, och se till att äta mycket glass!
/Mikael

Jahopp, då har man skaffat sig en blogg...

Jaaaa, så har det då hänt till slut! *trumvirvel och shit*

Med detta har jag tänkt uppnå ett par olika saker:

1. Jag håller på att bli klar med mitt första "Gear" till airsoft, och jag vill ha någonstanns att lägga upp material ang detta, se det växa fram och förhoppningsvis få lite (snälla) kommentarer.

2. Lägga upp bilder och videos från tävlingar! Jag tävlar i både MMA och HEMA (Historical European Martial Arts) och det händer mer ofta än sällan att det dyker upp bilder och videos från både tävlingar och träningar.

3. Få ventilera mina åsikter om spel! Spel, spel, spel! Mer spel åt folket! Det kommer nog bli mycket äldre spel, men absolut inte uteslutande!

4. Skaffa bekantskaper! Förhoppningsvis så kommer jag via denna blogg komma i kontakt med div trevliga och intressanta människor! Väl mött!

Ja, detta är ju bara i generella drag, och sådant jag kan komma på just nu, kl halv fyra på natten.
Vi får se hur det går, och hur det blir. Ska försöka ta tag i att piffa upp sidan lite också... vem vet vart det kommer att sluta?

Godnatt iaf, och hej! :)

RSS 2.0