Julafton för airsoftare!

I dagarna upptäckte jag via en kompis företaget TLSFx, ett företag i England som tillverkar pyroteknisk utrustning speciellt för airsoft och paintball! De tillverkar alltså handgranater, flashbangs och rökgranater, som alla är "one use only."På t.ex. handgranaterna så exploderar hela höljet, och innehållet (torkade ärtor, färgatt pulver eller paintballkulor) sprids i en raide på 2-5 meter. Detta låter kanske lite farligt, men höljet är tillverkat i kartong, ingen hård plast eller skit som kan skada någon, dessutom har de inte nån direkt kraftig sprängverkan, och utgångshastigheten på projektilerna har uppmäts till ca 150ft/s (alltså strax under 50m/s). Dock har ju (de flesta) airsoftspelare väldigt bra hederskodex, och oftast är man överens om att en granat har en effektiv radie på 5m, vilket ju blir viktigt då man inte nödvändigtvis märker av att man blivit träffad.Däremot smäller de som bara fan!

Nackdelen är ju så klart att har du väl kastat din granat, så har du slängt de pengarna, och de går upp i rök tillsammans... Men TLSFx har tänkt på detta, och de levererar alla sina granater i tre olika "generationer."För den som är Hardcore, eller för att användas vid speciella tillfällen, t.ex. större spel osv, har vi de mest realistiska, med både sprint och handtag, och realistisk finish. De kostar dock en slant, men man får vad man betalar för så att säga!

Sen finns det två budgetvarianter också, där den ena bara har sprint, och den andra har ett "tändstickshuvud" under en kork, som man använder toppen på korken för att tända. Båda funkar i min mening exakt lika bra att använda i spel som den dyra, och det ser inte mindre orealistiskt ut så länge du har de i granatfickor eller dylikt, och för halva priset av "3rd generation" granaten, är de helt klart ett lockande alternativ!

Vet dock ej vad frakten kommer gå på, då de måste fraktas som sprängämnen, men jag kommer helt klart kontakta dem nästa gång jag får pengar, och kolla. Kanske t.o.m. lägga en order på ett gäng "Ring Pull" granater!

Lämna gärna en kommentar om vad Ni tycker! Är det lockande, eller bortkastade pengar?
Jag kommer posta ett inlägg när jag får reda på vad frakten skulle gå på hit till Sverige, men det är ju inom EU så det är förhoppningsvis inte så dyrt.

Over and out!
/Mikael

Kommentarer
Postat av: Sjögurkan

Det är fan värt med de billiga granaterna. Se till att gapa som en dåre innan du kastar bara XP

2010-06-27 @ 01:18:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0