Slutet på en era... Eller?

Innan jag gav mig av i måndags, fick jag en något ledsam nyhet.
Men jag har under resan runt i Skåne haft gott om tid att fundera och reflektera över vad som hänt...
Och ja, visst kan man se skillnad på denna Fedor, och den som så skoningslöst körde över Minotauro för sju år sedan.

För det första så har Fedor aldrig slutat att utvecklas! Detta syns bäst på hans boxning, speciellt i hans senaste två MMA-matcher, men också väldigt tydligt för oss som har följt hans karriär i världsmästerskapet, och det Ryska mästerskapet i Combat Sambo. Fedor för sju år sedan hade aldrig kunnat sätta Werdum på rumpan med sin första slagserie, inte heller kunnat knocka Arlovski med ett slag, och hade kanske inte klarat sig alls mot Brett Rogers.

Fedor Emilianenko - avdankad busschaufför, eller en av världens främmsta kampsportare?

Och trotts att Fedor, som Tim så fint beskriver honom, ser ut som "en avdankad busschaufför från Ryssland," så har han varit en av de mest explosiva fighters som någonsin skådats! Det var mycket tack vare detta som han kom ur alla Minotauro's omoplatas och triangelförsök osv.

Och kanske är det här vi ser den mer oroväckande utvecklingen... Börjar Fedor kanske bli gammal? Eller har han ändrat upplägget på sin träning, den som alltid gett så bra resultat? Var det för att han hade rakat bort det lilla hår han brukar ha? Jag vet inte...

Men vad jag vet, är att Fedor kommer komma tillbaka, och han kommer komma tillbaka starkare, och bättre! Det har han alltid gjort.

Det finns de som säger, att Fedor skulle förstöras av en förlust, alltså en riktig förlust, inte hans ful-förlust mot Tsuyoshi Kohsaka. Men vi som följt Fedors karriär, hela karriär, vet att han redan har förlorat, och vi vet att han kan förlora! Han vinner ödmjukt, och han förlorar ödmjukt, och han utvecklas.

Oavsett om Fedor inte skulle vinna en match igen, någonsin, kommer han alltid att förbli min, och många andras, idol!
Han visar att man inte behöver vara ett svin, för att kunna slåss!
Han visar att man inte alls behöver vara "rippad" för att kunna slåss, utan snarare att detta är en nackdel!
(Men det vet de flesta redan om, eller iaf de som vet vad de snackar om)
Han visar och försäkrar dessutom att Sambon har, och alltid kommer att ha, en välförtjänt plats inom den moderna MMAn, och hjälper tillsammans med fighters som Megumi Fujii till att fastställa både Sambons och Rysslands platts på världskartan!

Hur som helst, så är det passande att världens främste utövare av Combat Sambo, fastnar i den där "meningslösa" och "oanvändbara" triangeln, som de så förbenat hållt sig borta från att träna i alla dessa år... Jävla ryssar!

Good fight, good night!
//Mikael

Kommentarer
Postat av: MTR

Klart det finns andra bra fighting ligor än UFC, det var mer att jag ramlade in på Huerta som är min överlägsna favorit oavsett var han slåss. Dessutom som du påpekade har de mer PR, fler vet vad UFC är än mindre kända ligor.

2010-07-01 @ 19:54:50
URL: http://mtrblogg.blogg.se/
Postat av: MTR

Vad är det för fel på en imperialistisk aerobicinstruktör som ledare för en kampsportsorganisation? Viss ironi där, men avsett vad man tycker om hur han leder det är han förbannat rolig :S

2010-07-01 @ 21:02:11
URL: http://mtrblogg.blogg.se/
Postat av: MTR

Vet att han är med. Var skeptisk först när jag kollade skådespelare men blev mer positiv när jag såg foto från filmen... I mitt sökande fick jag dock en stor spoiler om honom levererad utan att jag ville det.

2010-07-02 @ 19:46:04
URL: http://mtrblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0